Upokojitev stare različice Geopedie

Primer izboljšave na novi Geopedii

Prišli smo do točke, ko smo konkretneje začeli nadgrajevati novo različico Geopedie z obstoječimi in novimi fukncionalnostmi. Ker pa smo v trenutni situaciji, ko stara in nova Geopedia tečeta vzporedno, prisiljeni praktično vsako spremembo izvesti dvakrat, to bistveno upočasnjuje nadaljnji razvoj. Zatorej smo se odločili, da počasi upokojimo staro različico Geopedie, saj bomo le tako lahko sistem nadgrajevali naprej.

V novi verziji (www.geopedia.si) bomo ponudili vse funkcionalnosti, ki so bile v stari različici pogosto uporabljane. Trenutno še nismo tam, nekaj uporabnih funkcij še manjka, a delamo na tem, da bo kmalu vse nared. Bi pa že sedaj želeli izkoristiti priložnost in uporabnike povabiti, da začnejo uporabljati novo Geopedio tudi za urejanje prostorskih podatkov. Tako nam boste morda pomagali odkriti kakšno napako ali pa opozoriti na pomembnejšo pomanjkljivost. Za pomoč pri uporabi nove različice Geopedie si lahko preberete pomoč. V koliko najdete kakršne koli težave na novi različici, nam nemudoma pišite na info@geopedia.si, kjer bomo skušali težavo kar se da najhitreje odpraviti.

Vaši podatki, ki ste jih vnesli v Geopedio, so popolnoma varni. Oba sistema uporabljata iste podatke, tako da prav nič ne bo izgubljeno.

Trenutno novi različici manjkajo sledeče funkcionalnosti:

  • Pregled vseh zapisov na sloju/Podrobno iskanje po sloju
  • Pretvorba X,Y koordinat
  • Izbira kart
  • Merjenje razdalj/površin
  • Dodajanje točk v pot

Točnega datuma umika trenutno ne moremo napovedati,saj moramo dokončati še vse zgoraj opisane funkcionalnosti. Najmanj 1 teden pred datumom vas bomo o tem opozorili na portalu in na Geopedii.

Če vam je Geopedia všeč in bi radi videli več novosti na njej (nova orodja ali izboljšane posnetke), se priporočamo za vsakršno pomoč.

Komentarji

Pozdravljeni! Ali nova

Glas proti!
-174

Pozdravljeni!

Ali nova verzija ukinja zemljevide dtk25 (v stari verziji sta 2 zavihka topo, tukaj samo en)?

V mojih slojih ne znam priti do seznama vseh zapisov.

Pogrešam možnost izvoza sloja v gpx formatu.

Pogrešam možnost uvoza novega zapisa iz gpx datoteke.

Uporabljam terminologijo iz stare geopedije, ker se v novi še ne znajdem.

LP Žiga

Pozdravljeni,Tukaj mislite na

Glas proti!
-176

Pozdravljeni,
Tukaj mislite na zavihka za Višine in Relief? Ta dva sta združena pod zavihkom Višine. Ko ga izberete, imate na istem zavihku levo puščico, kjer lahko izberete dodatne možnosti.

Ostale funkcionalnosti pa še pridejo, jih ne bomo izpustili. Vsekakor ne bomo ukinili stare različice, dokler ne bodo vse funcionalnosti prenesene.

No, sem že našel :) če

Glas proti!
-194

No, sem že našel :)

če izberem pohodništvo, se pod zavihkom topo skrivata dve možnosti, topo 2011 in topo quo. Topo quo je tista ki sem jo iskal, sklepam da je ta v merilu 1:25.000, topo2011 je pa v 50.000.

Hvala in lp

Žiga