Pespoti.si - iskanje po izletih

Iskanje po izletih

Pred enim mesecem smo otvorili portal Pespoti.si, kjer lahko uporabniki spoznavajo različne pešpoti po Sloveniji, vidijo višinske profile poti, izdelujejo razne izlete. Sedaj po enem mesecu gledamo obisk portala in smo zelo veseli vašega odziva. Portal je namreč nabral:

  • 20.000 obiskov, tekom katerih so si obiskovalci ogledali skoraj 120.000 vsebin,
  • 2000 izletov, ki so jih izdelali uporabniki sami,
  • 500 novih zapisov v dnevnik,
  • več kot 500 novih fotografij, ki so jih prispevali uporabniki,
  • 400 novih odsekov in 40 novih točk dodanih na podlagi predlogov,
  • več kot 13.000 natisnjenih kart,
  • preko 500 izvoženih GPS sledi.

Želja po iskanju že izdelanih izletov

Najbolj pogost predlog za dopolnitve je bil povezan z iskanjem po izletih. Že do sedaj je bilo mogoče najti izlete, povezane s posameznim izhodiščem ali ciljem oziroma si izdelati izlet po svoji meri. Manjkala pa je možnost, ko je obiskovalec potreboval idejo, kam iti.

Iskanje po izletih

Sedaj, ko so naši uporabniki vnesli noter svoje ideje, lahko le-te enostavno predstavimo tudi drugim. Zato smo izdelali možnost iskanja po izletih, kjer lahko enostavno določimo, na kako dolg/težaven izlet bi se želeli odpraviti, povemo, kje približno se nahajamo in že so na voljo izleti, ki so jih vnesli uporabniki.

Izleti z možnostjo iskanja

Sortiranje po zadetkih

Velja pa ponoviti, da ima večina tabel na portalu možnost sortiranja rezultatov. Tako lahko najdete pri točkah in izletih, pa tudi dnevniku možnost sortiranja po želenih stolpcih. Tako lahko lažje najdete želen izlet ali točko. Sortirate lahko s klikom na glavo kolone. Lahko pa uporabite tudi možnost sortiranja po več kolonah. To storite tako, da držite tipko SHIFT in klikate po glavah kolon. To pride bolj v uporabo pri točkah, kjer lahko najdete najvišje ali najnižje ležečo kočo z možnostjo dostopa z avtom.

Sortiranje po rezultatih

Ob tem bi poudarili, da tudi vnaprej velja vabilo, da v kolikor kakšnega izleta ne najdete med vnesenimi, le-tega dodate.

Za kakšne koli dodatne želje ali pripombe pa nam pišite na info@geopedia.si.

Pa srečno in previdno v gorah.