Nove vsebine in novosti na Geopedii

© Matic Erbeznik

Poletje je čas za dopust, a vseeno smo pri Geopedii pripravili nekaj novih vsebin in novosti pri projektu Jadralnega padalstva.

Prvi paket novih vsebin so Turistične kmetije, kjer je široka paleta turističnih kmetij po Sloveniji, kjer si lahko oddahnete v teh poletnih dneh in poiščete mir v naravi.

Vsebine Turistične kmetije na Geopedii

Druga novost je sklop Policijskih kontrol po Sloveniji. Tu smo ustvarili 3 nove vsebine: Stacionarni radarji do 50 km/h, stacionarni radarji do 130 km/h in policijske kontrole. Prvi dve vsebini prikazujeta stacionarne radarje po cestah (v naseljih in avtocestah/hitrih cestah), tretja vsebina pa so določene lokacije, kjer navadno srečate policijsko kontrolo. Vsebinski sklop je še v začetni fazi, zato še ni toliko lokacij. Zato vabimo vse, da prisostvujejo pri teh vsebinah.

Vsebinski sklop Policijske kontrole

Tretja novost pa so nove funkcionalnosti na portalu Jadralnega padalstva:

  • Filtriranje vzletišč in pristanišč glede na jakost vetra (povezava) - Tu lahko izbirate, ali boste imeli jakost vetra pod 6 m/s ali pod 10 m/s. Hkrati lahk uporabljate drsnik, ki prikazuje 48 ur vnaprej pogoje glede na izbrani veter.
  • Vremenski prikazovalnik pogojev za posamezno vzletišče/pristajališče (povezava) - Nad zemljevidom je vremenski prikazovalnik, ki kaže vremenski pogoje za 48 ur vnaprej. Lahko se premikate po 6 ur naprej ali nazaj. Glede na vremenske pogoje je pod uro tudi barva, ki je indikator, ali so pogoji dobri (zelena), težki (rumena) ali neugodni (rdeča). Te meritve so izvedene na podlagi računske napovedi FMF.
  • Galerija slik, posnetih iz padala (povezava) - Tu si lahko ogledate nekatere najlepše slike, ki so jih profesionalni jadralni padalci posneli med letom. Posamezno sliko si lahko ogledate tudi v povečani različici tako, da kliknete nanjo na strani s podrobnostmi. Poleg glavne slike imate tudi posnetke, ki so bili izvedeni v bližini.
    Če je kdo med vami, ki je jadralni padalec in ima sliko doma, ga vabimo, da jo doda med vsebine in tako tudi vašo pokažemo.

Portal Jadralno padalstvo