Jadralno padalstvo na Geopedii

Jadralno padalstvo na dlani

Projekt Geopedia.si živi že več kot štiri leta. V tem času se je nabralo toliko vsebin, da jih še sami ne znamo dobro prešteti (preko 10.000 slojev podatkov, od tega preko 500 kvalitetnih za splošno rabo, samih vnosov pa je preko 10 miljonov).

Ima pa Geopedia težavo, ki se je dobro zavedamo - vsebine je včasih res težko najti, sploh če ne vemo, da so tam. Zato smo pred nekaj mesecih omogočili vključitev vsebin v druge strani, kjer lahko spletni mojstri naberejo skupaj vse, kar je zanimivo za posamezno področje in jih dodajo v spletno stran za posamezne ciljne skupine. Zadeva se že prijemlje in na spletu je že več strani za javno in interno rabo, ki to možnost uporabljajo. Da bi pokazali, kaj vse se da narediti, smo se odločili, da poskusimo še sami.

Spletni portal "Svet jadralnega padalstva na dlani" je bil izbran kot prvi primerek, saj vsebuje polno vsebin, ki so zanimive tudi za splošno javnost. Na njem boste našli sama vzletišča, video vsebine, trenutne vremenske razmere, modelsko napoved vremena in še in še.

Na samem portalu je Geopedia uporabljena točno tako, kot jo lahko uporabljajo zunanji spletni mojstri - od nastavitve zemljevida na določeno lokacijo, filtriranja zadetkov (iskanje vzletišč), prostorske poizvedbe, iskanje lokacij v bližini posamezne lokacije in podobno.

Nadebudne letalce seveda prosimo, da pomagajo soutvarjati ta portal z dodajanjem novih lokacij, popralvjanjem obstoječih, z idejami in širjenjem vedenja o strani.

Vsi ostali obiskovalci so vabljeni, da pomagajo ustvariti podoben portal z drugega področja - vedno so zaželeni novi podatkovni sloji in nove ideje.

Vsega tega ne bi mogli narediti brez uporabnikov Geopedie, ki neutrudno dodajajo nove podatke, in javnih organizacij, ki svoje podatke delijo s svetom. Hvala vsem, še posebej Agenciji RS za okolje.