Iskanje poti

Iskanje poti

Iskanje poti je mogoče najti preko ikone na vrhu poleg iskalnika.

Iskanje poti

Po kliku se v levem delu odpre vsebina, kjer lahko iščete pot.

Iskanje poti
Slika 17: Iskanje poti

Iskanje poti (slika 17) je je sestavljeno iz dveh točk, začetne in končne točke. Vsaka točka ima na levi simbol, na sredini vnosno polje, kamor vpišete željeni kraj in križca za odstranitev točke.

Okno s predlogi
Slika 18: Okno s predlogi

Izbira kraja na zemljevidu
Slika 19: Izbira kraja na zemljevidu

Ko iščete kraj in ste vpisali splošen kraj (npr. Koper), se vam bo pri vnosnem polju velikokrat pokazalo rumeno polje s predlogi (slika 18). Prvi predlog je vedno zemljepisno ime, ker je najbolj iskan pojem. Točko lahko izberete s klikom na določen zadetek ali pa kliknete na zemljevidu na željen simbol s številkami od 1 do 7 (slika 19). V oknu s predlogi najdete desno zgoraj tudi 2 puščici, kjer lahko preklapljate med seti podatkov. Ti dve puščici sta aktivni, če gre za veliko število rezultatov.

Dodatni gumbi
Slika 20: Dodatni gumbi

Pod točkami sta nato še dva gumba: z levim gumbom dodate novo točko, z desnim pa počistite vnosna polja in staro iskanje.

Rezultati iskanja poti

Povsem na koncu imate še gumb z narisano avtocesto (slika 21), ki se izogiba avtocestam oziroma ne. Privzeto se iskanje ne izogiba avtocestam. Ko se iskanje zaključi, se prikaže rumeno polje z rezultati, ki vsebujejo razdaljo in čas. Na desni strani rumenega polja imate še gumb za približanje poti na zemljevidu.

OPOZORILO: Ko iščete pot, je iskanje po simbolih na zemljevidu onemogočeno. Zato morate klikniti na en zavihek (npr. Vsebina ali Info), da boste lahko iskali naprej.