Navodila za urejanje preko Geopedie

Dogodke lahko dodajajo le registrirani uporabniki. Za Moč Množic uporabljamo dve različni karti. Prva služi za pregled podatkov, medtem ko je druga odprta vsem registriranim uporabnikom, da dodajajo lastne dogodke.

Odpri karto za dodajanje dogodkov

Dodajanje zapisov

Uporabnik lahko vnese zapis v zavihku Vsebina, kjer se odprejo sloji za poročila o naravnih nesrečah. S seznama izbere ustrezno poročilo za katero hoče dodati vnos. Da je sloj s poročili viden ga mora uporabnik vklopiti, to stori s klikom na izbran sloj. Nov vnos doda s klikom na ikono Dodaj točko Dodaj tocko.

Vsebina

Odpre se nov obrazec za vpis podatkov o naravni nesreči, kjer je potrebno izpolniti zahtevana polja, dodati morebiten komentar ali fotografijo. Nato uporabnik na zemljevidu določi še točno lokacijo naravne nesreče (za dodajanje točk mora klikniti na zemljevid).

Rezultati

Po končanem vnosu mora uporabnik shraniti poročilo z gumbom Shrani.

Urejanje obstoječih dogodkov

Da uredite obstoječi dogodek, je potrebno klikniti na želeni dogodek na zemljevid, kjer se nato pojavi rezultat v levem delu.

Rezultat

Da greste rezultat urejat, kliknite svinčnik na levi. Odpre se vam rezultat, kjer imate polja, ki jih lahko urejate. Za spremembo lokacije primite rdeč krogec na zemljevidu in ga premaknite. Ko ste vse uredili, lahko kliknete Shrani v modri pasici.

Urejanje rezultata

Če želite zapis izbrisati, kliknite na koš na desni strani modre pasice.

Brisanje rezultata

Naprošamo vse, da dogodkov ne brišete ali dodajate po nepotrebnem, saj s tem kvarite podatke in sam pomen aplikacije.