Moč Množic

Moc Mnozic - Android aplikacija

O sami aplikaciji

Aplikacija "Moč množic - Volba" je testna Android aplikacija za skupinsko zbiranje podatkov (crowdsourcing) o vremenskih pojavih, ter prikazovanje naravnih nesreč na območju Slovenije. Trenutna različica podpira hitri vnos za neurja ter vnašanje stanja vodotokov, stanja morja in onesnaženost morja.

Vir podatkov v aplikaciji prispevajo ARSO in Prostovoljni terenski poročevalci.

Aplikacija je bila razvita v okviru projekta MočMnožic, v katerega so vključeni Center odličnosti vesolje-SI, Sinergise in Agencija Republike Slovenije za okolje. Delno je podprt s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Partnerji

Prenos/uporaba mobilne aplikacije

Aplikacija je brezplačna in je podprta za vse Android naprave ter za delovanje potrebuje najmanj API 11 oz. 3.0 verzijo Androida.

 Google Play trgovina

Za vse ostale mobilne naprave je na voljo spletna aplikacija preko spodnje povezave:

Spletna aplikacija za mobilne naprave

Pred uporabo

Za uporabo aplikacije se je potrebno najprej registrirati na portalu Geopedia.si ter se z istim uporabniškim imenom prijaviti v aplikacijo. Uporabnik lahko v posamezne sloje dodaja naravne nesreče, ki se prikažejo na zemljevidu in v tabeli. Javni pregled podatkov je dostopen tudi na Geopedii.

RegistracijaRegistracija uporabnikov   Ogled podatkovOgled podatkov na Geopedii

OPOZORILO:
Če aplikacijo testirate ali imate drug razlog za dodanega zapisa ne uporabiti nadalje, napišite ali v opombo ali nekam besedo "TEST", da bomo vedeli, da se ti podatki lahko kasneje brišejo. Seveda pa je zaželjeno, da vpisujete le relevantne podatke.

Navodila in pomoč

Potrebujete pomoč pri uporabi aplikacije? Poglejte si navodila za uporabo ali poiščite odgovor med pogostimi vprašanji.

Navodila za uporaboNavodila za mobilne naprave  Dodajanje zapisov na GeopediiDodajanje preko Geopedie  Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja

Integracija zemljevida s podatki

V kolikor bi želeli imeti na vaši spletni strani interaktivni zemljevid s podatki, lahko uporabite spodnjo povezavo za integriranje zemljevida. Ustvarite lahko enostavni zemljevid s točkami ali pa dodate gumbe, s katerimi lahko vključite ali izključite posamezne sloje.

Izdelajte si zemljevidIzdelajte si svoj zemljevid

Pregled poročil

Do pregled vseh poročil o vremenskih pojavih lahko dostopate preko spodnje povezave. Omogočeno je iskanje oz. filtriranje po tipu poročila ter časovnemu terminu.

Pregled poročilPregled poročil

Servis za prenos podatkov

Uporabite spodnje povezave, če želite prenesti podatke za posamezne sloje v obliki CSV formata.

Vremenski pojavivremenski pojavi   Podatki o vodostajupodatki o vodostaju