Uporaba topografskih kart izven Geopedije

Pozdravljeni!

Zanima me ali je mozna uporaba topografskih kart izven Geopedije - obstajajo na primer navigacijski programi za novejse pametne telefone, ki sproti prenasajo karte iz interneta, za kar bi bile topo karte Slovenije na Geopediji idealne ...

Hvala za info!

Gregor

Ti navigacijski programi so

Glas za!
231

Ti navigacijski programi so dejansko posebne aplikacije, prirejene za pametne telefone. Težava je v tem, da so danes na trgu vsaj 3 zelo razširjene vrste telefonov: iPhone, Android in Symbian (po novem tudi Windows Mobile). In vsi ti so seveda zelo različni in je potrebno za vsakega izmed njih posebej spisati aplikacijo, ki bi delala na določenem mobilniku. Najverjetneje bo v prvi fazi izdelana spletna različica Geopedie, prirejena za mobilnike. Se pa tudi že spoznavamo z izdelavo aplikacije za Android telefone, vendar je to še precej na začetku, zato ne morem reči, kdaj bi lahko bila nared.

pozdravljeni, Kar se tiče

Glas za!
210

pozdravljeni,

Kar se tiče android in ostalih telefonov , je polno aplikacij za prikaz, in vse kar je potrebno je poskusiti nastaviti. Lahko prosim pogledate program http://www.oruxmaps.com/index_en.html katerega uporabljajo vsi skoraj vsi uporabniki kart (ne cestnih) na android telefonih in nekako poskusimo nastaviti pravilni url do geopedie.

 

http://oruxmaps.foroactivo.net/t1113-new-versions-online-maps-management...

 

Zanima me kako bi dodali geopedio v xml configuracijsko datoteko od orux maps programa, nam lahko malo pomagate?

 

 

hvala

lp,tomaz

 

Zivjo Tomaz, to, kar bi ti

Glas proti!
-183

Zivjo Tomaz,

to, kar bi ti rad naredil, predstavlja nedovoljeno uporabo podatkov.

Mi smo namrec avtorjem teh podatkov (Geodetska uprava RS, Geodetski institut Slovenije in drugi) zavezani, da bomo podatke varovali pred nepooblasceno uporabo.

Zato zal pri tej zadevi ne moremo pomagati. Hkrati bi prosili nase uporabnike, da ne poskusijo reverse-enginirati nasih mehanizmov, saj s tem rusijo moznosti za nadaljnji razvoj Geopedie.

Lep pozdrav

Grega