Uporaba kart drugih uporabnikov

Spoštovani,

najprej me zanima, kakšna je razlika med karto in slojem? Če je to že kje razloženo, se opravičjem. Sem očitno neuspešno iskal.

Potem pa še to: ali je mogoče poti z določenih kart (npr. planinske poti) prenesti v mojo lastno karto in potem uporabiti samo tisti del poti, ki me zanima. Npr. mene zanima samo ena pot preko hriba, rad bi pa izključil tudi vse ostale, ki so se mi prikazale.

Tretje, kar me zanima pa je, če ima tudi Geopedia možnost takšnega hibridnega pogleda, kot je na http://zemljevid.najdi.si/, ko si lahko hkrati pogledaš ortofoto in topo zemljevid. Osebno to na Geopedii zelo pogrešam, ker ob takšni opciji npr. lahko kakšni poti slediš tudi skozi gozd oz. takrat, ko na ortofoto zaradi ovir ni vidna.

Hvala za pojasnila in prijazen pozdrav,
Blaž

Karta (oz. Vsebinski sklop po

Glas za!
212

Karta (oz. Vsebinski sklop po novem, ki ga najdete v zavihku Info) predstavlja skupino sorodnih slojev (Vsebina po novem), ki so si tematsko podobne ali bi bile kakor koli uporabne v določeni karti. Pojme smo spremenili, da bo novim uporabnikom bolj jasno o pomenu posameznih stvari.

Za prikaz posamezne poti (ali objekta) je najlažje, če ga poiščete z iskalnikom. S klikom na želeni rezultat se vam zadetek obarva na zemljevidu. Drugi način pa je ta, da imate vključeno določeno vsebino (v vašem primeru Planinske poti) in klikate po poteh. Ko se vam obarva želena pot, greste na zavihek Vsebina (po starem Sloj) in izključite vse vsebine. Tako vam bo ostal na zemljevidu rezultat, ki ste ga odprli. Hkrati pa boste imeli pod rezultati tudi ostale rezultate, ki so bili najdeni in lahko preklapljate med njimi.

Hibridni pogled je trenutno mogoče ustvariti s pomočjo posebnega vsebinskega sklopa, ki ga najdete tu: http://www.geopedia.si/?params=T130_vT_b4. Tu je prednost ta, da lahko vključite in izključite posamezne vsebine. Pri starejši različici Geopedie si lahko te sloje shranite med Osebno in jih imate tako vedno pri roki.