Printanje zemljevidov

Zdravo!

Najprej bi pohvalil ker se trudite in že sedaj meni zelo priljubljen program še vedno izboljšujete in ga delate še bolj uporabnega. Vedno z veseljem brskam po zemljevidih Geopedije (Pešpoti.si) in planiram nove poti.

Hvala za vaš trud!

Zelo fina je tudi možnost printanja načrtovane poti od točke A do točke B. Tako si sestavljam nove poti.

Vendar pa je tole printanje včasih problematično ker ni dovolj točk, ki jih lahko uporabiš kot začetno ali končno. delno bi bilo lažje, če bi lahko izbral vmesne točke.  Še najbolje pa da bi označil določeno območje (ne glede na načrtovano/izbrano pot)  si nastavil velikost/podrobnost karte (500m, 1000m....) in preprosto sprintal liste katere potem zlimaš skupaj v karto. 

Idealno bi bilo, če bi bila cela Slovenija (zemljevid) sestavljena iz kvadratkov in bi si le označil katere dele (kvadratke) Slovenije bi si želel sprintat. Karte so odlične in jaz bi si najraje celo slovenijo sprintal v knjigico cca 30-40 listov in bi imel pri roki vedno vsa območja katera potrebujem sproti. Glede na to, da je že cel sistem postavljen, predvidevam, da taka funkcija ne bi smela biti pretirano zahtevna za vzpostavit v delovanje.

Hvala in upam, da bo kaj takega v bližnji prihodnosti na voljo.

Za načrtovanje izleta po

Glas proti!
-133

Za načrtovanje izleta po točno določeni poti je najbolje uporabiti "Načrtovanje poti z nahrbtnikom":

http://www.pespoti.si/video.php?id=1245

Kar se pa tiče knjigice zemljevidov, pa z našim partnerjem pripravljamo papirno izdajo. Sporočimo, ko bo pripravljena.

Tudi sam imam težave pri

Glas proti!
-112

Tudi sam imam težave pri tiskanju. Za delo v šoli (gimnaziji) bi potreboval zgolj zemljevid nekaj kvadrantov (toliko, da morda pokrije traso orientacije na športnem dnevu). Vse živo sem že poskusil, vendar pri tiskanju meril 1: 25000 ne dobim karte, ki si jo želim. Ponavadi je karta povečana. Ali je to težavo sploh mogoče  odpraviti v tem sistemu?

Pri tsikanju sem opazil tudi, da so karte na las podobne tistim, ki so pokrivale celotno ozemlje bivše Jugoslavije (in s tem tudi Slovenije) in so nosile zadnjo letnico 1991. Ali gre tudi na geopediji v osnovi za iste karte?

To sem opazil šele pri lepljenju delov, kjer sem ugotovil, da se na izpisu razen linij, ki označujejo kvadrante, izriše še črta, kjer je karta lepljena.