Predlogi ob testiranju v1.geopedia.si

NAJPREJ VSE POHVALE ZA ODLIČNO ORODJE!

---------- ---------- ---------- ---------- ----------

En sloj z različnimi tipi geometrije

Priročno bi mi bilo, če bi v enem sloju lahko imel različne tipe geometrije, torej tako črte, točke, kot poligone. Ker če je to v različnih slojih zapisi niso vidni naenkrat, ampak je potrebno preklapljati med njimi. Če imam neko območje naravnega parka in posebej zanimive točke v njem, ali kolesarske poti in posebej točke s postanki ob njih, moram sedaj preklapljat.

Zaporedje vnosov v sloju

Dobrodošla bi bila možnost urejanja zaporedja vnešenih vnosov v sloju.

Takojšnji prikaz zapisov na sloju

Ne vidim posebnega razloga, da se ne bi vsi zapisi na sloju pokazali že takoj na sloju pod vsemi ostalimi gumbi in povezavami, ker dodaten klik za prikaz vseh zapisov vzame nekaj časa, poleg tega pa morda kdo ne pomisli, da je treba tja klikniti za prikaz in misli, da ni nič vnešenega. Pa jaz bi jih poravnal na vrh.

Dodelitev pravice urejanja le izbranim uporabnikom

Zelo praktično bi se mi zdelo, če bi lahko dodelil pravico urejanja samo izbranim uporabnikom, ki jim zaupam, da ne bi mogel kar kdorkoli brisati tistega kar vnesem, ampak samo nek tim uporabnikov, ki bi jih jaz kot administrator dodelil na moj sloj. To nisem prepričan ali ni morda v Geopedia Pro že predvideno oz. možno.

Urejanje komentarjev na lastnih slojih

Saj ne da bi želel ne vem kako cenzurirati, ampak bi se mi zdelo dobro imeti za lasten sloj možnost brisanja neprimernih komentarjev. Ker celoten sloj lahko izbrišem, komentarjev pa ne. Poleg tega bi bilo morda smiselno dopustiti tistemu, ki kot registriran uporabnik vnese komentar, da ga lahko naknadno popravi, ne le izbriše.

Izvoz zapisov iz tabele

Izvoz vseh zapisov iz tabele zapisov (vred s koordinatami in vsemi polji) v kak standardni format (tudi csv, xls, txt) bi bil super tudi v v1.geopedia.si in GeopediaLite. Tudi za kakšne nadaljnje obdelave z raznimi statističnimi programi.

Vir podatkov

Za nekatere sloje, ki so dostopni takoj na prvi strani ni podatka kdo je njihov vir (npr. kolesarske poti pod turizmom). Pri teh bi predlagal, da je obvezno naveden vir, ker se tako lažje presodi njihovo kvaliteto.

---------- ---------- ---------- ---------- ----------

Vse zgornje so dobronamerni predlogi in s še večjim veseljem bi uporabljal vaše orodje, če bi imelo vse navedeno. Pri v1.geopedia.si je več funkcionalnosti zelo dobrodošlih, predlagal bi enako tudi v GeopediaLite.

---------- ---------- ---------- ---------- ----------

Pozdravljeni, Hvala za vrsto

Glas proti!
-156

Pozdravljeni,

Hvala za vrsto predlogov, trudimo se vsake toliko najti čas za te predloge in jih tudi implementirati v Geopedio. Na starejši različici Geopedio ne vlagamo več toliko časa, ampak se posvečamo novejši različici Geopedie in novim funkcionalnostim.

Kar pa se tiče omenjenim predlogov, je tako:

  • Sloj bo težko imel različne tipe geometrije, saj bi to povleklo vrsto težav za seboj. Zato smo uvedli že na začetku možnost izdelave karte, kjer lahko v eno karto dodajate različne vrste slojev in jih tako z enim klikom na karto vidite vse. In ravno tako lahko poljubno vklapljate oz. izklapljate sloje.
  • Zaporedje vnosov ... do 10 vnosov mogoče še ne bi bil problem, kaj pa pri 1000-ih vnosih? Zakaj pa bi sploh to potrebovali?
  • Prikaz vseh rezultatov sloja mislite na povezavo Vsi zapisi? To je namenoma zato, ker nekateri sloji vsebujejo ogromne količine zapisov in bi pri vsakem vklopu sloja delale velike poizvedbe na bazo, posledično počasnejše delovanje Geopedie. Zato smo raje namesto dali informacije o sloju. Da uporabnik že prej vidi, ali gleda pravi sloj ali ne. In poleg vseh zapisov imamo tudi tabelarični pregled zapisov, ki omogoča sortiranje zadetkov in naprednejših pregled zapisov.
  • Glede pravic in urejanja komentarjev so to precej napredne funkcionalnosti, ki jih bomo enkrat implementirali notri, žal pa ne morem reči, kdaj. Vsekakor pa ne še tako zelo kmalu.
  • Izvoz podatkov je mogoč v Geopedii Pro, vendar le za lastne zapise.
  • Viri podatkov pa so precej nerodna zadeva, saj jih vpisujejo lastniki slojev (uporabniki) in ti podatki niso obvezni. Tako da bi morali posebej avtorja sloja povprašati o teh zadevah. Se pa strinjam, da bi bilo dobro za evidenco imeti te vire navedene, ampak se morajo to sami uporabniki zorganizirati.

Upam, da bomo lahko kmalu naredili kakšen predlog.

Prosim, da zaradi pomembnosti

Glas proti!
-137

Prosim, da zaradi pomembnosti informacije čimprej popravite prikaz AED v vaši zbirki, ki nemoteno dela v verziji Win XP, nikakor pa ne v Win7..

Informacija utegne biti življenjskega pomena, zato bi morala biti dostopna v vesk browserjih brez kakršnih koli omejitev ali članstva.

Na spltni strani http://du-ig.zdus-zveza.si/?novice,1,,2 imamo povezavo na zemljevid nahajališč, ki v Win XP deluje, v Win 7 pa kaže zgolj sprazno stran.

Upam, da razumete zaskrbljenost in boste zadevo nemudoma uredili.

Lep pozdrav član

Janez S. Vrhovec

janez.vrhovec@siol.net

To smo že imeli primer, ko

Glas proti!
-145

To smo že imeli primer, ko nismo ugotovili, zakaj je nekdo imel blokirano Geopedio. Ker smo testirali pri mnogih uporabnikih, sploh na Windows 7, vseh mogočih brskalnikih. Eno izmed rešitev smo našli, ki je predstavljena tule: Geopedia se ne zažene, bel zaslon

Upamo, da vam bo to odpravilo problem.