kako pokazati imena cest?

Kako lahko videš imena cest? Ugotovil sem kako videti številko hiš, toda kaj pa imen cest?

Na pomoč!

lp Geoff.

Imena cest so vidna na

Glas za!
205

Imena cest so vidna na topografski podlagi (zavihek Topo na desni), za manjše ulice pa se nahajajo imena v sloju Ulice, ki ga najdete tu: www.geopedia.si/#T105_x461954_y100918_s17. Zemljevid morate imeti prikazan na zelo blizu, saj je drugače mreža ulic izredno gosta (parameter s17 označuje povečavo).

Da dobite ime, morate klikniti na željeno modro linijo in na desni se vam bo izpisalo ime ulice. Tako boste tudi ugotovili, do kje sega določena ulica (rdeče obarvana linija jo označuje).

Pozdrav! Zanima me ali je

Glas proti!
-164

Pozdrav!

Zanima me ali je možno izris posaamezne ulice ali naselja z hišnimi številkami in lokacije?

 

Hvala in lep pozdrav!

Če prav razumem vaše

Glas proti!
-160

Če prav razumem vaše vprašanje, potem najprej vpišite v iskanje Hišne številke in izberite sloj. Nato vpišite v iskanje še Ulice. Vključite sloj Ulice (opomba: Sloji imajo zeleno ikonco). Nato lahko približate na določeno ulico ter vidite, katere hišne številke so na tisti ulici. Če kliknete z miško na modro linijo, boste med rezultati dobili ulico, ki je na tisti lokaciji. Ko odprete podrobnosti želene ulice, se vam le-ta obarva rdeče na zemljevidu, tako da lahko točno vidite, od kje in do kje sega ulica. 

Če sem vas narobe razumel, mi prosim še enkrat povejte, kaj bi točno želeli.