Izbiranje zapisa sloja, zaokroževanje koordinat in prevodi

1. Pri izbiranju zapisa sloja, ki ima veliko napisov, Geopedia izbira zapise iz preširokega območja. Npr. pri iskanju linij LPP, če kliknem v okolici centra Stožice (link), mi vrne dolg seznam brez linije 13 (slika). Če kliknem na cesto v smeri Z-V  ne dobim linije 13, na zanki proti SV pa jo, vendar samo za v eno smer.

Označevanje zapisa sloja

Podobno je tudi pri drugih slojih, denimo plastnicah (link).  Če hočem izbrati plastnico na vrhu hribčka na sredini prikaza, je npr. kot druga ponujena možnost plastnica izven območja ogleda (plastnica 274443).
Prva ponudva je, seveda, tudi napačna.

2. Y,X koordinate so sprva pravilno zaokrožene na 1 m. Z merilom pod 50 m (OK, nad ker se merilo v resniči veča) so koordinate na 1/2, 1/4, 1/8 m - odvisno od merila.
Če prikaz zopet pomanjšam nad 50 m, decimalni del ostane, če je bil položaj miške na položaju z neničelnim delom.

Denimo:
- 100 m: 500000 84000, povečava na
- 25 m:   500000 84000, premik na 500000,125 84000,125, in pomanjšanje na
- 100 m: 500000,125 84000,125

Mogoče je to zaradi same natančnosti prikaza geopedije. Npr. mogoče bi brez tega lahko prišlo do naraščajoče napake z delom na Geopediji, ampak za prikaz pa to ni najlepše.

3. To sem opazil, ko sem se prijavil na forum. A se angleškega besedila ne da sklanjati?
"Ustvari novo Tema" ni najlepše. Vprašanje pa je, če je to smiselno popravljati (če CMS tega ne pusti), ker je v levem meniju jpod "Ustvari vsebino" zavihek "Tema". Nekako bi bilo nesmiselno s "temo".
Morda bi bilo bolje samo z "Nova Tema", vendar bi ostal problem z veliko začetnico. Vprašanje je tudi, če ne bi potem izpadlo npr. "Nova Forum". Kar mogoče ni problem, ker najbrž lahko uporabniki ustvarjamo samo teme.

Pozdrav, Ta problem glede

Glas proti!
-120

Pozdrav,

Ta problem glede iskanja je že znan, da zajame dejansko celotno polje, ki omejuje geometrijo linije. To že imamo namen spremeniti, saj je precej moteče. Vendar je potrebno nekaj več dela.

Za drugo točko ne vem, kje vidite spremembo natančnosti. Greste to v pretvornik koordinat?

Za prevajanje vmesnika pa je precej zoprno. Portal uporablja CMS Drupal in tu gre dejansko na enih mestih za združevanje spremenljivk. V tem primeru Ustvari novo Tema gre za variablo "Ustvari novo" in "Tema". "Tema" se uporablja na več mestih in bi sprememba le-te vplivala na več mestih. Smo že iskali neko rešitev, ampak bi ta bila precej bolj kompleksna, kot smo mislili.

Glede zaokroževanja koordinat

Glas za!
145

Glede zaokroževanja koordinat bodo najbolj zgovorne slike:

Prvi korakDrugi korakTretji korakSkratka decimalke ostanejo tudi če potem spet premikam miško.

Zadeva deluje tako, da sledi

Glas proti!
-129

Zadeva deluje tako, da sledi koordinatam miške. Ko se dela na večjem merilu, se stvar zaokrožuje, saj ni tako natančno. Pri povečai na 10m pa pride do veliko večje natančnosti in zato se pojavijo 3 decimalke. Če pridete z miško na neko koordinato, ki bi pomenila 466026,700, se zaokroži na 466026,7. Če pa ostane natačnost na 3 decimalke, pa se potem prenesejo tudi na manjše povečave.

Za prikaz resda mogoče ni najlepše, ampak za nekoga je lahko pomembna ta natančnost.