Čudno zaporedje meril

Ne vem, od kdaj je zaporedje meril v levem spodnjem kotu nelogično. Meni prikazuje:

- 10 m (kratek pravokotnik)
- 25 m (normalno dolg pr.)
- 50 m ( -//- )
- 100 m ( -//- )
- 250 m (dolg)
- 500 m (dolg )
- 750 m (kratek)
- 2,5 km (zelo dolg)
- 2,5 km (kratek)
- 7,5 km (normalno dolg)
- 10 km (kratek)
- 25 km (normalen)
- 50 km (normalen)
- 100 km (normalen)

Najbrž brez spreminjanja dolžine pravokotnika ne gre pri danih merilih/povečavah. Veliko bolje pa bi bilo, če bi bile vrednosti v krepkem tisku 1 km, 2 km, 3 km, 5 km oziroma kaj podobno smiselnega.

Še to:

Zakaj ste na novi geopediji spreminjali ukaze z miško? Stari način oziroma takšen kot ga ima Arkod preglednik (ta ima iste težave z merili) je boljši, ker pri merjenju razdalj omogoča premikanje karte z miško. Spreminjanje merila tu ni tako bistveno, saj smo že blizu željenega in povečamo/pomanjšamo kvečemu za 2 stopnji, kar lahko storimo z miškinim kolesom (ki ga ima danes vsaka miška).
Lahko bi se tudi naredilo, da se točke za izmero klika z desnim gumbom in tako ostane lev gumb za premikanje karte.

Razdalje, ki se pojavljalo v

Glas proti!
-157

Razdalje, ki se pojavljalo v merilu, predstavljajo natančnost karte * 2. Bi se pa tu res lahko uporabilo druge bolj smiselne vrednosti. Bomo to pogledali.

Glede zamenjave kontrol smo šli po poti ostalih pregledovalnikov, kjer uporabljajo za navigacijo po zemljevidu levi miškin gumb. Zaradi te spremembe je sedaj potrebno spremeniti tudi obnašanje urejanje geometrije, ki ni še povsem dokončana in zato ne dela premikanje ob merjenju razdalje. Dela pa še vedno s pomočjo tipke CTRL, tako da jo pritisnete in se potem lahko premikate z levim miškinim gumbom.

Nočem bit tečnež, geopedijo

Glas proti!
-136

Nočem bit tečnež, geopedijo redno z veseljem uporabljam, ampak:
- o uporabi CTRL tipke bi lahko pisalo tudi v oranžnem okvirčku pri merjenju razdalje. Mogoče da kje piše v navodilih, ampak starejši uporabniki jih zagotovo nismo še enkrat prebrali. Razen če je bilo to že pri prvi verziji in sploh nisem vedel

- natančnost karte *2? Kaj je to natančnost karte? Merilo karte? Tudi uporabljati dvakratnika ni ravno user friendly rešitev.
Če je mišljeno kartografsko merilo: Uporabljati merilo na ekranu pomoje ni pametno, ker imajo različni monitorji različni dpi, v bistvu ga ne moreš definirati (v kartografskem smislu 4cm:1km). To bi bilo edino smiselno, če bi zato poskrbeli pri printanju, ampak kot vidim preprosto izvozite celotno vidno karto. Ker pa je velikost videne karte odvisna od velikosti monitorja (GUI vedno zasede enako) to avtomatično za vsakega uporabnika pomeni drugo merilo. Če bi pri printanju poskrbeli za ustrezno merilo (kar najbrž presega namen geopedije), bi bilo bolje, da bi potem podali pravo merilo (torej npr. 1:25 000).

Za CTRL pri merjenju smo

Glas proti!
-137

Za CTRL pri merjenju smo dodali v rumen kvadratek. Za merilo bom posredoval vaše mnenje naprej.

Kar se pa tiče printanja je v načrtu pripraviti drug način, vendar zaenkrat nimamo časa in osebja, ki bi se lahko lotili tega zahtevnega procesa. Ker kot rečeno bo potrebno precej bolje pripraviti tiskanje (sploh glede različnih velikosti papirja).